Wie ben ik

Mijn naam is Ellen Bouwhuis en ik ben woonachtig te Havelte.
De liefde voor dieren en in het bijzonder honden loopt als een rode draad door mijn leven. Als kind wandelde ik regelmatig met de honden van de buren. Ik herinner me, dat als ik weer eens bij de buren aanbelde, ik soms: ‘Nee Ellen, je hoeft niet weer met Olaf te wandelen, Olaf slaapt nu even..’ als antwoord kreeg.
Helaas mochten wij thuis geen hond en werd dit gemis door mijn ouders gecompenseerd met konijnen, vogels, kippen, hamsters en poezen. Hoe leuk dat ook was, het verlangen naar een eigen hond bleef.
Mijn eerste hond was Elsa, een boxer. Elsa heeft elf heerlijke jaren bij ons gewoond. Wij genoten van haar en zij genoot van ons en tot haar laatste moment zijn we innig met elkaar verbonden geweest.
Onze tweede en huidige hond is Doortje, wederom een boxer. Doortje is ontzettend lief voor mensen en kinderen maar vergt meer van onze ondersteunende vaardigheden als het gaat om contact met andere onbekende honden. Door Doortje ben ik me meer gaan verdiepen in het gedrag van honden.
Op een dag kruiste de eigenaar van een uitlaatservice letterlijk mijn (bos)pad en door een ontzettend leuk gesprek over haar werk ben ik gaan nadenken of het bieden van een uitlaatservice wellicht ook voor mij weggelegd  is.
Na nog een aantal gesprekken en een wandeling met de eigenaar van een andere uitlaatservice heb ik de knoop doorgehakt en besloten zelf te starten met een uitlaatservice.
Dit wilde ik meteen goed aanpakken! Ik heb de opleiding Gediplomeerde Hondenuitlaatservice aan de Martin Gaus Academie met succes afgerond. Daarnaast heb ik een goede auto gekocht en heb ik daar benches in laten bouwen. Op die manier kunnen we veilig onderweg!

Zorg en liefde

Honden zijn intelligent, speels, nieuwsgierig, loyaal en ontzettend trouw.
Sommige eigenschappen van een hond zijn rasgebonden, maar iedere hond  heeft z’n eigen typische karaktertrekken. Zo heeft iedere hond een eigen persoonlijkheid.
Omdat honden ons zoveel geven in het dagelijkse leven, verdienen zij onze zorg en liefde!
Als u niet altijd in de gelegenheid bent om met uw hond te wandelen, dan wil ik u daar graag bij ondersteunen.
Ik kan u verzekeren dat ik met ontzettend veel plezier en professionele betrokkenheid met uw hond onderweg ben!
Heeft u interesse in mijn dienstverlening, dan bent u welkom om contact met mij op te nemen! Samen bespreken we dan de mogelijkheden.

Graag tot ziens!

Expertise

Opleiding Gediplomeerd Hondenuitlaatservice - Martin Gaus Academie:

  • Rassenkennis
  • Gedragsherkenning en roedelgedrag
  • EHBO voor honden
  • Wet en recht
  • Veilige HUS in de praktijk

Cursus ‘Dominantie? Het wordt tijd voor verandering.’ - Monique Bladder:

  • Wat is dominantie?
  • Honden versus wolven
  • Alternatieve dominantie 

Regelmatig lees ik vakbladen- en boeken, volg ik blogs van deskundigen en af en toe bezoek ik lezingen en congressen om op  de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van hondengedrag.